De nieuwste generatie elektrische tandenborstels voor honden: emmi®-pet Ultrasone tandenborstels
Hoe grondiger de gebitsverzorging van uw huisdier, hoe beter het is voor de gezondheid. Wat een positief effect heeft op de tandgezondheid van mensen, komt ook uw viervoeter ten goede. Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel is erg populair bij eigenaren van huisdieren. Want de elektrische modellen maken een veel betere reiniging mogelijk dan de klassieke handtandenborstel door hun hoge aantal trillingen. Maar de elektrische modellen laten ook grote verschillen zien in de gebitsverzorging van dieren. De emmi®-pet is de eerste elektrische tandenborstel voor honden die werkt met moderne ultrasone technologie. In de nieuwste generatie middelen voor gebitsverzorging hebben reinigingsprestaties en bediening een zichtbare en tastbare ontwikkeling doorgemaakt.


Een gezond gebit voor een gezonde hond
Na het eten is het tandenpoetsen - zowel bij mensen als bij huisdieren. De gebitsverzorging die bij de voorouders van gedomesticeerde honden nog steeds van nature plaatsvond tijdens het eten, werkt niet voor huisdieren vanwege de verschillende leefomstandigheden. Tijdens het eten blijven restjes voer, die een goede voedingsbodem vormen voor bacteriën, tussen de tanden van uw huisdier zitten. Samen met enkele bestanddelen van het speeksel van uw hond wordt na slechts korte tijd een biologische film gevormd op het tandoppervlak. Eerst is deze tandplak, de zogenaamde plaque, slechts zichtbaar door verkleuring van de tanden van uw hond. Deze tandplak kunt u nog eenvoudig wegpoetsen met een tandenborstel. Als de tandplak echter na verloop van tijd is veranderd in tandsteen, helpt tandenpoetsen niet meer. Mondgeur, ontstoken tandvlees en zelfs parodontitis, dat in het laatste stadium zelfs tot tanduitval leidt, kan het gevolg zijn. Als bacteriën vanuit de mondholte in de bloedbaan komen en daarmee ook in andere organen, dreigt er verdere gezondheidsschade voor uw geliefde viervoeter.


Een elektrische tandenborstel voor uw hond en de voordelen daarvan
Als het gaat om gezonde tanden bij uw hond, zijn kauwsticks en voedingssupplementen in hondenvoer bij lange na niet zo effectief als een tandenborstel. Maar de ene tandenborstel is de andere niet. Er zijn momenteel veel verschillende tandenborstels voor honden verkrijgbaar die afgestemd zijn op de speciale behoeften van viervoeters. Deze tandenborstels laten echter grote verschillen zien in het gebruik en reinigingsprestaties. De eenvoudigste hulpmiddelen voor gebitsverzorging bij uw huisdier zijn een handtandenborstel en een vingerhoesje, dat je eenvoudig over je vinger laat glijden om de tanden van uw hond te poetsen. Bij het handmatig tandenpoetsen bestaat het risico dat u te veel druk uitoefent. Dat is niet alleen uiterst onaangenaam voor uw hond, maar het kan ook de afkeer van uw huisdier tegen tandenpoetsen en tandenborstels versterken. Verder beschadigt te veel druk bij het poetsen het tandvlees, dat bij veel honden toch al erg gevoelig is, en daardoor kunnen snel irritaties en verwondingen ontstaan.
Maar ondertussen genieten elektrische tandenborstels voor honden een toenemende populariteit. De elektrische modellen reinigen de tanden grondiger dan de conventionele handtandenborstels. Bovendien is het poetsen met een elektrische tandenborstel gemakkelijker voor de hond en kost het minder inspanning, omdat de tandenborstel het meeste werk doet.

De ontwikkeling van de elektrische tandenborstel voor honden: de emmi®-pet
Het gebit van uw hond wordt nog grondiger gereinigd met de nieuwste generatie elektrische tandenborstels die is gebaseerd op moderne ultrasone technologie. De emmi®-pet ultrasone tandenborstel overtreft opnieuw de voordelen van conventionele elektrische modellen en compenseert de nadelen van deze tandenborstels.
Hoe efficiënt ultrasone golven zijn voor gebitsreiniging is al jaren bewezen bij mensen. Met de emmi ®-pet heeft EMAG AG nu een elektrische tandenborstel ontwikkeld voor honden en katten, waarbij gebruik wordt gemaakt van dit principe voor de tandverzorging van huisdieren.


De elektrische tandenborstel voor honden die niet schrobt
Terwijl de motor van een conventionele elektrische tandenborstel voor honden tot 20.000 trillingen per minuut produceert, genereert de piëzo-chip in de borstelkop van de emmi-pet 96 miljoen trillingen per minuut. Bovendien is ultrasone reiniging een compleet nieuwe methode om de tanden van honden te reinigen. Handmatige tandenborstels of conventionele elektrische modellen: uiteindelijk werken beide typen tandenborstels volgens hetzelfde principe en reinigen ze de tanden van honden slechts op mechanische wijze. In tegenstelling tot de emmi®-pet: in plaats van de tanden zoals gewoonlijk te schrobben, reinigt de innovatieve borstel de tanden, tussenruimten en het tandvlees door imploderende uiterst kleine belletjes die de ultrasone golven produceren. De ultrasone tandenborstel maakt de moeilijk bereikbare plaatsen in de bek van uw hond, waar u met andere modellen tandenborstels niet bij kunt, vrij van voedselresten, tandaanslag en tandplak. Op die manier worden de vorming van tandsteen en daaruit voortvloeiende tandproblemen zoals mondgeur voorkomen.


Gezonde tanden door een zachte reiniging met ultrasone golven
Zo grondig als de emmi®-pet de tanden van uw hond reinigt, zo zacht gaat hij daarbij te werk. De innovatieve ultrasone tandenborstel werkt volledig zonder borstelbewegingen. Dus er wordt geen druk uitgeoefend op het gevoelige tandvlees van uw hond. In tegendeel: de microbelletjes, die ontstaan door de ultrasone tandenborstel in combinatie met een speciale ultrasone tandpasta, reinigen het hondengebit en het tandvlees op een heel zachtaardige manier. De moderne elektrische tandenborstel stimuleert zelfs de doorbloeding van het tandvlees. Daardoor kan het tandvlees sneller genezen van reeds bestaande klachten. Uw hond en zijn gezondheid zullen u zeker dankbaar zijn.


Grondig en toch gemakkelijk te hanteren.
Wat de bediening betreft, overtuigt de emmi®-pet net als elke elektrische tandenborstel, omdat de borstel u het feitelijke poetswerk uit handen neemt. U hoeft de ultrasone tandenborstel slechts tegen de tanden van uw hond te houden. En terwijl de ultrasone tandenborstel bij uw huisdier mondgeur, ontstoken tandvlees en verdere gebitsaandoeningen voorkomt, kunt u zich volledig aan uw viervoeter wijden en voor hem met aaien en toespreken het tandenpoetsen gemakkelijker maken.


De elektrische tandenborstel voor de juiste gebitsreiniging bij honden
Naast een effectieve en zachte reiniging biedt de emmi®-pet ultrasone tandenborstel extra voordelen voor de tandverzorging van uw hond en compenseert daarmee de nadelen van conventionele elektrische tandenborstels. Dieren zijn niet gewend aan de vibraties van conventionele elektrische tandenborstels en ze worden er soms bang van. Daardoor wordt de gebitsverzorging van uw hond nog moeilijker dan het al is. Bovendien dragen de piepjes die elektrische tandenborstels afgeven eraan bij dat uw viervoeter zich tegen de tandenborstel en het tandenpoetsen verzet.
De emmi®-pet ultrasone tandenborstel werkt daarentegen vrijwel bewegingsloos en geruisloos. Hierdoor worden honden niet afgeschrikt door trillingen en geluiden zoals bij andere elektrische tandenborstels, maar accepteren ze het gebruik ervan gemakkelijker. Het tandenpoetsen bij uw dier verloopt heel erg zachtaardig en aangenaam. Op deze manier draagt de innovatieve ultrasone tandenborstel bij aan een hoge acceptatie bij de dieren en wordt het mogelijk tanden op een diervriendelijke manier te reinigen.


Het beste voor uw geliefde viervoeter
Wat betreft elektrische tandenborstels voor honden, stelt de emmi®-pet nieuwe normen. Bij deze nieuwe ontwikkeling gaan de gezondheid van dieren en dierenwelzijn hand in hand. Dit is de nieuwste generatie gebitsverzorging voor dieren.

 

Gecertificeerd dierenwelzijn
De Emmi®-Pet is door de speciale dienst voor diervriendelijke dierhouderij en dierenwelzijn (FTT: Fachstelle für tiergerechte Tierhaltung und Tierschutz Oostenrijk) gecertificeerd als een diervriendelijk produkt. Het volledige rapport is te vinden op: www.tierschutzkonform.at.

 

Made in Germany 

Emmi Ultrasonic (EMAG AG GROUP) with office in Germany, has specialized in the development, production and the world wide distribution of innovative ultrasonic devices and technologies. Emmi’s patented ultrasonic products distinguish themselves due to extremely minimized ultrasonic chips and technological innovations, which have been applied in cleansing, prophylaxis and therapy in the oral and dermatological area since 2008.

 

Orozyme als aanvulling op de Emmi Pet

Met de producten van Orozyme zorg je ervoor dat het gebit van je hond gezond en fris blijft. Voorkom tandplak en een slechte adem door het gebit van je hond te verzorgen. Orozyme heeft verschillende opties om dit te doen. Je kunt kiezen voor snacks, kauwsticks- of strips waarmee je hond op een speelse manier zijn gebit reinigt. Tot slot heeft Orozyme ook een enzymatische tandgel, een aanvulling en optimalisatie van de dagelijkse tandverzorging van uw hond. De Orozyme producten zijn optimaal voor een aanvullende tandverzorging in combinatie met de Emmi®-Pet! De Orozyme producten kunnen onderling worden gecombineerd met andere producten uit de Orozyme-serie, en in combinatie met of zonder het gebruik van de Emmi - Pet tandenborstel.