WAAROM GEBITSVERZORGING BIJ UW HOND?
Hoewel dierenartsen regelmatige gebitsverzorging bij honden aanbevelen, nemen maar weinig huisdiereigenaren de gebitsproblemen van hun viervoeters echt serieus. Ook nu nog vinden veel hondenbezitters het poetsen van het gebit van hun huisdier overbodig. Gebitsproblemen bij honden komen echter veel vaker voor dan de meeste eigenaren denken. Studies tonen aan dat 80 procent van de honden van 3 jaar en ouder problemen heeft met hun gebit, maar dat veel huisdiereigenaren zich niet bewust zijn van de gezondheid gerelateerde beperkingen die dat met zich meebrengt. Dit is een onderschat gevaar dat u, als eigenaar van een hond, gemakkelijk kunt voorkomen. Plak van voedselresten, de zogenaamde plaque, kan worden verwijderd met een hondentandpasta en de juiste tandenborstel, zodat er geen tandsteen kan ontstaan. Tandsteen wordt immers beschouwd als een voedingsbodem voor schadelijke bacteriën, die een aanzienlijk gevaar voor de gezondheid kunnen vormen. Met een speciale hondentandpasta kunnen hondenbezitters bij regelmatig gebruik, bacteriën elimineren en het ontstaan van tandsteen voorkomen. Terwijl het verwijderen van tandsteen bij mensen geen groot probleem is, is voor honden een volledige narcose noodzakelijk. Honden waarvan de tanden regelmatig worden gepoetst, blijft een dergelijke ingreep op de lange termijn bespaard.

GEBITS-CHECK HONDEN VOOR THUIS
Om de gezondheidstoestand van uw hond te controleren, hoeft u niet speciaal naar de dierenarts te gaan. Om te controleren of het gebit van uw hond in orde is of dat er al gebitsproblemen zijn, kunt u letten op een aantal signalen.
- Stinkt uw hond uit zijn bek?
- Heeft uw hond rood en gezwollen tandvlees?
- Heeft uw hond last van bloedend tandvlees?
- Vermijdt uw hond te harde brokken?
- Kauwt uw hond alleen eenzijdig?
- Is uw hond gevoelig voor koudeprikkels?
- Kwijlt uw hond erg?
Elke vraag die met 'ja' is beantwoord, kan op gezondheidsproblemen in de bek van uw hond duiden. Praat in geval van twijfel eerst met uw dierenarts, voordat u begint met tandenpoetsen bij uw hond. Indien nodig, zal de dierenarts het gebit van uw hond saneren en hardnekkige tandsteen onder narcose verwijderen. Als het gebit van uw hond gesaneerd is, kan goede mondhygiëne nieuwe problemen voorkomen.

 

Mondgeur bij uw hond voorkomen en behandelen met ultrasone golven
Het knuffelen met de geliefde viervoeter is één van de intiemste momenten tussen een huisdier en zijn eigenaar. De mooiste knuffelmomenten worden echter vertroebeld wanneer er plotseling onaangename geuren uit de bek van uw hond komen. Mondgeur bij honden is een wijd verspreid probleem, dat u in geen geval lichtvaardig mag opnemen. Hoewel soms verkeerd voer verantwoordelijk is voor de slechte geur, kunnen vaak ernstige ziekten worden geïndentificeerd als oorzaken van slechte adem. Die ziekten worden vaak veroorzaakt door onvoldoende gebitsverzorging. De ultrasone tandenborstel voor honden reinigt niet alleen de tanden van uw hond, maar voorkomt ook slechte adem.


Hoe helpt de emmi®-pet tegen een slechte adem bij uw hond?
Als de mondgeur wordt veroorzaakt door onvoldoende gebitsverzorging, kunt u de slechte adem van uw hond effectief bestrijden met de emmi®-pet, doordat u de oorzaak van de geur elimineert. De ultrasone tandenborstel voor honden is gebaseerd op een volledig nieuwe gebitsreinigingsprocedure
en kan huisdieren aan een onberispelijk gebit en gezond tandvlees helpen. De ultrasone tandenborstel voor honden kan ook moeilijk bereikbare gebieden echter moeiteloos bereiken.


Tandsteen verwijderen bij uw hond - noodzakelijk voor zijn gezondheid
Helaas brengt het aangename leven van onze honden als huisdier ook ongemak met zich mee, zoals de vorming van tandsteen. Het is zeker aan te raden om tandsteen ook bij honden regelmatig te verwijderen, omdat het niet te verwaarlozen gezondheidsrisico's met zich meebrengt.


Welke honden lopen risico?
Vooral kleine rassen met een korte snuit vormen een speciale risicogroep. Omdat die honden meer hijgen, worden hun tanden door verminderde speekselafscheiding niet meer voldoende gereinigd. Bovendien treden bij deze rassen vaak kaakproblemen op waardoor de natuurlijke zelfreiniging van de tanden verder wordt beperkt. Men moet dus vooral bij kleine honden met een korte snuit regelmatig tandsteen verwijderen.


Ontstoken tandvlees bij uw hond
In de beginfase is ontstoken tandvlees bij uw hond meestal merkbaar doordat uw hond onaangenaam uit zijn bek ruikt. Als de ontsteking voortduurt, kan dit leiden tot tanduitval. Ontstoken tandvlees, de wetenschappelijke naam is gingivitis, komt vaak voor bij honden. Ongeveer 85 procent van alle honden heeft minstens één keer in zijn leven last van ontstoken tandvlees. Daarom moeten de tanden en het tandvlees van uw hond evenveel aandacht krijgen als uw eigen tanden en tandvlees. In dit artikel leert u welke remedies tegen ontstoken tandvlees bij uw hond helpen, wat de oorzaken ervan zijn en met welke symptomen de aandoening zich manifesteert.


Behandeling van ontstoken tandvlees bij uw hond
Als u vermoedt dat uw hond ontstoken tandvlees heeft, moet u naar de dierenarts gaan. De behandeling die de dierenarts uitvoert, hangt af van hoe ver de ontsteking is gevorderd. Als uw hond slechts last heeft van een lichte ontsteking, is het vaak genoeg om de tandsteen onder narcose te verwijderen. Bij ernstige gevallen is het noodzakelijk om het gebit van het dier te saneren, waarbij losse tanden worden getrokken. Vaak is ook een behandeling met antibiotica vereist, zodat het ontstoken tandvlees kan genezen.


Ultrasone golven als effectief middel tegen ontstoken tandvlees bij uw hond
De ultrasone tandenborstel werkt voor 100 procent op basis van ultrasone golven en produceert met zijn trillingen miljoenen hele kleine belletjes die door hun grootte alle plaatsen in de mondholte bereiken. Daar imploderen ze en elimineren voedselresten, bacteriën en tandplak. De microbelletjes dringen diep door in het tandvlees en de pockets van de dieren en reinigen ze grondig. Dankzij het innovatieve werkingsmechanisme van het reinigen met de emmi®-pet ultrasone tandenborstel vervalt ook de noodzaak om te poetsen. Het is voldoende als u de tandenborstel bij de tanden van uw viervoeter houdt. Dit maakt het reinigen van de tanden met de ultrasone tandenborstel bij honden pijnloos, zelfs wanneer het tandvlees gevoelig of al ontstoken is. Het masserende effect van de emmi®-pet stimuleert ook de doorbloeding van het tandvlees. Omdat de ultrasone tandenborstel nagenoeg contactloos werkt en volledig trillingsvrij en geruisloos is, wordt hij tijdens het gebruik bijzonder goed geaccepteerd door katten en honden. Zo ondersteunt de emmi®-pet uw geliefde viervoeter bij zowel de reguliere profylaxe tegen gingivitis als bij gevoelig en al ontstoken tandvlees.

Orozyme als aanvulling op de Emmi Pet

Met de producten van Orozyme zorg je ervoor dat het gebit van je hond gezond en fris blijft. Voorkom tandplak en een slechte adem door het gebit van je hond te verzorgen. Orozyme heeft verschillende opties om dit te doen. Je kunt kiezen voor snacks, kauwsticks- of strips waarmee je hond op een speelse manier zijn gebit reinigt. Tot slot heeft Orozyme ook een enzymatische tandgel, een aanvulling en optimalisatie van de dagelijkse tandverzorging van uw hond. De Orozyme producten zijn optimaal voor een aanvullende tandverzorging in combinatie met de Emmi®-Pet! De Orozyme producten kunnen onderling worden gecombineerd met andere producten uit de Orozyme-serie, en in combinatie met of zonder het gebruik van de Emmi - Pet tandenborstel.