Orozyme®-tandgel

Orozyme®-tandgel, een aanvulling en optimalisatie van de dagelijkse tandverzorging van uw hond in combinatie met de Emmi-Pet. Reinig zoals gewoonlijk, 2-3 keer per week de tanden van uw hond met de Emmi®-pet en de ZA ultrasoon dierentandpasta. Om gezonde tanden en gezond tandvlees te behouden, brengt u dagelijks de Orzyme®- tandgel direct in de bek van uw hond aan, bij voorkeur aan beide kanten tussen lip en tandvlees. Door de samenstelling van de Orozyme®-tandgel, hecht deze aan de tanden en het gehemelte en zorgt ze ervoor dat de werkzame bestanddelen de reeds aanwezige plaque verwijderen. Daarnaast voorkomt de tandgel dat er nieuwe plaque en tandsteen ontstaat zodat slechte adem en ontstekingen worden tegengegaan. Niet naspoelen. Extra borstelen is niet per se noodzakelijk. De tandgel bevat een mild polijstmiddel dat met behulp van het speeksel en de tong van de hond mechanisch wordt verwijderd. 

Orozyme®-tandgel gebruiksaanwijzing

Orozyme® aanvullend diervoeder-enzymatische tandgel met moutsmaak voor tand-en mondhygiëne bij honden en katten. Tandplaque wordt door bacteriële bijproducten in de bek gevormd en veroorzaakt slechte adem, tandsteen en tandvleesontstekingen. Onbehandeld kan dat tot terugtrekkend tandvlees en tandverlies leiden. De Orozyme®-tandgel is de ideale oplossing voor effectieve hygiëne van de bek. Het aanwezige peroxidase-systeem - een enzymcomplex van het speeksel - helpt om de natuurlijke balans van de micro-organismen in de bek te behouden. Omdat het peroxidase-systeem afhankelijk is van goede en voldoende speekselvorming waarbij de algemene gezondheidstoestand, de voeding en de leeftijd een belangrijke factor spelen, is het zinvol om het peroxidase-systeem bij de tandverzorging met de Emmi®-pet toe te voegen. Orozyme®- tandgel bevat een oppervlakte-actieve stof die een voldoende langdurig contact met de tanden en het tandvlees garandeert. Het enzymcomplex doordringt de plaque en neemt zo de basis voor bacteriële groei weg. Dit proces ondersteunt de afbraak van bestaande plaque en voorkomt nieuwvorming. De tandgel bevat een mild polijstmiddel dat met behulp van het speeksel en de tong van de hond mechanisch wordt verwijderd.

Gebruiksaanbeveling:

 • Lokaal gebruik.
 • Eenmaal daags direct in de bek aanbrengen.
 • De verpakking bevat een canule dat de toediening vergemakkelijkt
 • Katten: 1 cm gel direct in de bek aanbrengen of op een poot smeren om af te likken.
 • Honden: direct in de bek aanbrengen.
 • Kleine honden: breng 1 cm gel via de canule ter hoogte van de tandvleesrand en de kiezen van elke kaak.
 • Honden minder dan 20 kg: breng 2 cm gel via de canule ter hoogte van de tandvleesrand en de kiezen van elke kaak.
 • Honden meer dan 20 kg: breng 5 cm gel via de canule ter hoogte van de tandvleesrand en de kiezen van elke kaak.
 • De gel hecht zich gemakkelijk aan het tandvlees, wat bijdraagt tot een langdurige werking. Niet naspoelen. 
 • Extra borstelen is niet per se noodzakelijk.
 • Als het echt nodig is, dan moeten de tanden van de hond eerst door een dierenarts worden behandeld.
 • De techniek van het tandenpoetsen alsook de hoeveelheid gel kan aangepast worden volgens advies van uw dierenarts.

Orozyme®-tandgel is de optimale toevoeging aan de tandverzorging in combinatie met de Emmi®- Pet en ZA ultrasoon dierentandpasta!

Verpakking:

1 x Orozyme®-tandgel - Tube 70 gr. + canule.

Bewaring:

Bewaren bij kamertemperatuur (15-25).

Samenstelling:

Orozyme® aanvullend diervoeder-enzymatische tandgel met moutsmaak voor tand-en mondhygiëne bij honden en katten.

Samenstelling: Enzymcomplex, Amylase, Glucoseoxidase, Lactoperoxidase, Superoxidedismutase (SOD), Kaliumthiocyanaat, Lysozyme, Lactoferrine, Mild polijstende componenten, Niet ionische surfactant, Smaakstoffen.