Uitslag Onze hond winteractie 2021 - 2022


Onze hond winteractie 2021 - 2022

Onze Hond magazine Winter Winactie

Dit nummer is niet alleen EXTRA DIK er staat ook nog eens een te gekke winter winactie in. Maak tot en met 19 januari 2022 kans op onder andere de Emmi Pet 2.0 hondentandenborstel van Pet Dental.


Nieuw voorjaar 2021


Publicatie in onzehond.nl 01 2021


Nieuw! De Emmi-Pet 2.0 

Emmi Pet 2.0, de 100% ultrasoon hondentandenborstel, krachtiger en effectiever dan de Emmi Pet generatie 1. De Emmi Pet 2.0 is optioneel ook uit te breiden met de Emmi Care P2 opzetborstel voor de vacht - en huidverzorging van uw huisdier.
Nieuws 09 2020

Emmi-Pet - INTERVIEW

Interview met Dr. Dagmar Brunner, dierenarts, Bechofen, Duitsland

Gegevens Dr. Dagmar Brunner:
Dr. Dagmar Brunner is doctor in de diergeneeskunde (LMU München) en werkt sinds 1985 in haar eigen praktijk. Na verdere opleiding en training zijn haar specialiteiten homeopathie, acupunctuur en alternatieve diergeneeskunde (holistische geneeskunde). In 1994 voltooide ze de opleiding tot dierenkinesioloog met een aanvullende sensitiviteitstraining.

Dr. Brunner ...

 1. Voor welke honden is de ultrasone tandenborstel van emmi®-pet geschikt?
  De ultrasone tandenborstel is geschikt voor elke hond. Of het nu klein of groot is, jong of oud.
 2. Vanaf welke hondenleeftijd kan ik emmi®-pet gebruiken?
  Ik raad het gebruik van de emmi®-pet aan na het wisselen van tanden bij zeer jonge honden. Omdat vooral in deze fase de honden af en toe pijn hebben en het tandvlees tijdens het wisselen ontstoken raakt. De ultrasone tandenborstel kan de pijn verlichten en daarmee het wisselen van de tanden vergemakkelijken. Bovendien is de hond al op jonge leeftijd gewend aan het gebruik van de borstel.
 3. Tast emmi®-pet de tandstructuur van mijn hond aan?
  De tandstructuur wordt in geen geval aangetast door de zachte ultrasound van de borstel. Het voorkomt eerder dat bacteriën zich in het tandvlees nestelen. Zo voorkomt de zachte ultrasone trillingen dat het tandvlees van de hond pijnlijk ontstoken raakt.
 4. Waarom wordt het gebruik van emmi®-pet naast professionele gebitsreiniging bij de dierenarts aanbevolen?
  En hoe vaak moet het emmi®-pet worden gebruikt (dagelijks, wekelijks, maandelijks)?

  Regelmatig gebruik van emmi®-pet voorkomt nieuwe aantasting van tandsteen. Zo worden pijnlijke tandvleesontstekingen verminderd en worden bestaande ontstekingen genezen met behulp van de ultrasone tandenborstel. Het tandvlees wordt sterker en blijft gezond.

  De frequentie waarmee emmi®-pet wordt gebruikt, is afhankelijk van de conditie van het tandvlees en de tanden van de hond. Bij dagelijks gebruik van de ultrasone tandenborstel kunnen alleen delen van het gebit worden gedaan, omdat vooral op de hoektanden zeer snel tandsteen ontstaat. Voor een wekelijkse behandeling raad ik aan om het volledige gebit te reinigen.
 5. Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan emmi®-pet?
  Het is heel eenvoudig, want emmi®-pet is volledig stil en trilt niet. Met een beetje oefening en een paar traktaties werkt het toepassen van positieve conditionering op de meeste honden snel en goed.

  De borstel wordt zes seconden op een tand geplaatst voordat de positie wordt gewijzigd. Een traktatie en een paar lovende woorden tussendoor en de hond went snel aan het gebruik van de ultrasone tandenborstel. Veel van mijn vierpotige patiënten hebben snel begrepen dat de behandeling nuttig is en hun pijn verlicht.
 6. Moet emmi®-pet dagelijks als preventie worden gebruikt, of kan zelfs bestaande tandsteen worden verwijderd met de ultrasone tandenborstel?
  De ultrasone tandenborstel is dagelijks te gebruiken maar dat hoeft niet. Omdat het uiteindelijk afhangt van de conditionering van de tanden van uw hond. In de regel zijn kleinere rassen veel vatbaarder voor tandsteenvorming dan grotere soorten.

  Met emmi®-pet kan zelfs bestaand tandsteen gemakkelijk verwijderd worden. Natuurlijk, hoe lager de aantasting van het tandsteen, hoe gemakkelijker en sneller het tandsteen kan worden verwijderd. Daarom pleit ik voor het gebruik van de ultrasone tandenborstel die het tandvlees versterkt en zo zorgt voor een gezond gebit.
 7. Welke ziekten kunnen worden voorkomen door regelmatig gebruik van de ultrasone tandenborstel?
  Bij regelmatig gebruik kan gigivitis worden voorkomen, evenals tandsteenvorming. De ultrasone tandenborstel versterkt het tandvlees en zorgt zo voor gezonde tanden.
 8. Welke ervaring heb je tot nu toe gehad met emmi®-pet?
  Ik heb alleen de beste ervaring met de ultrasone tandenborstel en heb het keer op keer aanbevolen aan een groot aantal van mijn klanten. In mijn praktijk gebruik ik emmi®-pet regelmatig, ook al moet ik honden onder narcose brengen vanwege ernstige gingivitis, de ultrasone tandenborstel is vaak de voorkeursmethode. In tegenstelling tot conventionele instrumenten kan het tandsteen gemakkelijk en snel worden verwijderd met emmi®-pet, verwijdert de ultrasound de bacteriën, die alleen leiden tot pijnontsteking en wordt het ontstoken tandvlees snel hersteld door de zachte ultrasound.

  Voor mij is er geen zachtere en effectievere methode dan de ultrasone tandenborstel. Dat is waarom ik graag emmi®-hondenbezitters een handje help om hun vierpotige partners onnodige anesthesie te besparen. Ik heb ook mijn ultrasone tandenborstel voor mensen en ik ben heel blij. En wat mij een goed gevoel geeft, kan alleen het beste zijn voor mijn trouwe viervoeters.

 


Nieuws 08 2020

Waarom zou je het gebit van uw hond borstelen?

Misvattingen over gebitsverzorging bij honden

Ik hoef de tanden van mijn hond niet te poetsen omdat ik hem een keer per jaar naar de dierenarts breng om zijn tanden grondig te reinigen.

Fout. Het is alsof je naar de tandarts gaat. Het is net zo belangrijk om de tanden van je huisdier met regelmaat te poetsen als je eigen tanden dagelijks te poetsen.

Ik hoef de tanden van mijn hond niet te poetsen, want ik geef mijn hond een bot om één keer per week op te kauwen.

Fout. De haren van een tandenborstel zijn de enige thuiszorgoplossing die onder de tandvleesrand schoonmaken. Het kauwen van een bot kan goed zijn, maar niet voldoende om tandziekten te voorkomen.

Het zijn alleen de kleine honden die tandziekten krijgen door al het zachte voedsel dat ze eten.

Fout. Honden van alle rassen krijgen tandziekten, zelfs als ze droogvoer eten.

Het tandenpoetsen van uw hond is net zo belangrijk als het poetsen van uw eigen tanden. Plaquevorming begint binnen 12 uur na een grondige tandreiniging en daarom is gebitsverzorging van uw hond thuis noodzakelijk.


Productnieuws 07 2020

Petosan biedt alles wat u nodig heeft om het gebit van uw hond efficiënt te poetsen!

Het belangrijkste product in Petosans Pet Dental Care-lijn is de dubbelzijdige tandenborstel, ontworpen door een team van tandartsen en dierenartsen. De dubbelzijdige Petosan-tandenborstel is schuin naar de tanden en het tandvlees gericht voor een optimale verwijdering van tandplak. De Petosan Tandenborstel dubbelzijdig is een speciaal ontwikkelde tandenborstel waarbij de binnen - en buitenkant van de tanden en kiezen in één keer gereinigd worden. Dit verkort het poetsen voordat de meeste honden er genoeg van krijgen. Hoe goed de borstel ook is, voor het verbeteren van de mondgezondheid van uw hond moet u consequent gedrag vertonen en zoveel mogelijk dagelijks gebitsverzorging bieden. Uw hond heeft ook tijd nodig om te wennen aan een nieuw regime om zijn tanden te laten reinigen.

Daarom heeft Petosan het 3-stappenprogramma ontwikkeld. Petosan biedt de juiste producten voor alle 3 stappen van het programma.

De Petosan tandenborstel is leverbaar in een hand en een sonische uitvoering. Meer informatie


Productnieuws 06 2020

Emmi-Pet - INTERVIEW

Interview met Dr. Isabella Kühn, dierenarts/dierentandheelkundige, Neufahrn - Duitsland.

Gegevens Dr. Isabella Kühn:

Dr. Isabella Kühn is een PhD-dierenarts en een pionier in de diertandheelkunde met meer dan 30 jaar professionele ervaring op dit specialistische gebied. In 1985 was ze een van de dierenartsen in Duitsland die zich uitsluitend toewijdde op de gezondheid van honden en katten. In haar specialisatie is ze zowel nationaal ("Additional Dentistry") als internationaal ("Fellow of the Academy of Dentistry (USA)" en "Diplomate of the European Veterinary Dental College (EVDC)) bekroond en is ze een veelgevraagd spreker thuis en in het buitenland op dit gebied.

Dr. Kühn ...

 1. Voor welke honden is de ultrasone tandenborstel van emmi®-pet geschikt?
  De ultrasone tandenborstel is geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen. Er zijn hier geen beperkingen.
 2. Vanaf welke hondenleeftijd kan ik emmi®-pet gebruiken?
  Er is niets mis met het gebruik van emmi®-pet onmiddellijk na wisselen van de tanden. Het levert eerder een voordeel op: de hond is op jonge leeftijd gewend aan de toepassing en de opbouw van tandsteen wordt vertraagd, in sommige gevallen wordt het zelfs voorkomen.
 3. Tast emmi®-pet de tandstructuur van mijn hond aan?
  De aangebrachte zachte ultrasound reinigt de tanden van de hond heel voorzichtig en tast de tandstructuur van de hond niet aan.
 4. Waarom wordt het gebruik van emmi®-pet naast professionele gebitsreiniging bij de dierenarts aanbevolen?
  En hoe vaak moet het emmi®-pet worden gebruikt (dagelijks, wekelijks, maandelijks)?

  Het apparaat ondersteunt de dagelijkse gebitsverzorging van het gebit bij honden doordat het ervoor zorgt dat de gevormde tandplak regelmatig en voorzichtig wordt verwijderd. De gebruiksfrequentie moet in overleg met de behandelende dierenarts worden overeengekomen en hangt af van de aanleg voor plaquevorming van de hond.

  Over het algemeen raad ik hondenbezitters aan om de emmi®-pet 1-2 keer per week te gebruiken voor het hele gebit. Sommige hondenbezitters nemen slechts enkele delen van het gebit per keer in en gebruiken daarom vaker de ultrasone tandenborstel. Afhankelijk van de aanleg moeten de tanden van kleine honden mogelijk dagelijks worden schoongemaakt. De focus moet dan liggen op probleemgebieden zoals snijtanden, hoektanden of kiezen.

  Let er op dat, ondanks het emmi®-pet gebruik, de hondeneigenaar niet alle delen van het gebit van de hond even goed kan bereiken. Zo werkt het ook bij ons mensen en wij gaan ondanks de dagelijkse tandreiniging ook regelmatig voor preventie naar de tandarts.

  Naar mijn mening vergroot het gebruik van de ultrasone tandenborstel het bewustzijn van het probleem van het gebit van honden bij hondenbezitters, en het wordt duidelijk dat vroege actie pijn en langdurige problemen kan voorkomen.
 5. Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan emmi®-pet?
  Honden reageren anders op het gebruik van de geruisloze en trillingsloze ultrasone tandenborstel. De gewoonte van directe conditionering met positieve versterkers zoals lekkernijen vertoont meestal snelle successen. Op deze manier leren de hondenbezitters hun huisdier in kleine stappen en met veel lof om stil te blijven tijdens het gebruik van emmi®-pet.
 6. Moet emmi®-pet dagelijks als preventie worden gebruikt, of kan zelfs bestaande tandsteen worden verwijderd met de ultrasone tandenborstel?
  Ik raad het gebruik van de emmi®-pet aan als preventie om de vorming van tandplak te verminderen en om het gebit van de hond gezond te houden.
 7. Welke ziekten kunnen worden voorkomen door regelmatig gebruik van de ultrasone tandenborstel?
  In principe worden alle ziekten van het parodontium (gingivitis, parodontitis) veroorzaakt door bacteriën in de plaque. Door het regelmatig verwijderen van de tandplak, bijvoorbeeld met de ultrasone tandenborstel, wordt de kans dat de hond lijdt aan gingivitis aanzienlijk verminderd. Er zijn echter ook dieren die vanwege hun genetische aanleg toch zeer snel tandsteen ophopen en parodontitis ontwikkelen. Hier adviseer ik altijd het consult met de behandelende dierenarts.
 8. Welke ervaring heb je tot nu toe gehad met emmi®-pet?
  In mijn ervaring is de ultrasone tandenborstel zeer geschikt voor preventie. In mijn praktijk heb ik een paar hondenbezitters die goed omgaan met de toepassing op de tanden van hun hond en zo de vorming van tandsteen aanzienlijk verminderen. Ik kom echter vaak hondenbezitters tegen die problemen hebben met het gebruik van de ultrasone tandenborstel. Deze zijn echter te wijten aan het feit dat de honden terughoudend zijn om de borstel te gebruiken. Het apparaat kan dus niet echt goed worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om tijd en rust in te stellen voor de gewenningsfase en de hond te prijzen bij elke succesvolle poging om de ultrasone tandenborstel te gebruiken, en te prijzen, bijvoorbeeld om te belonen met een snoepje.

  Ik heb al telefoontjes ontvangen van hondenbezitters die emmi®-pet hebben gekocht om het tandsteen thuis te verwijderen, en de applicatie werkte niet meteen zoals gehoopt. Vaak komt dit doordat het dier waarschijnlijk al een pijnlijke parodontitis heeft ontwikkeld en de aanraking van het tandvlees tot pijn heeft geleid.

  Mijn advies aan alle hondenbezitters: laat eerst de tanden van uw hond herstellen door uw dierenarts. Zo worden alle probleemgebieden vakkundig geëlimineerd, dan is uw hond pijnloos en staat het gebruik van emmi®-pet, na een gepaste periode, niets in de weg.

EMMI PET 2020 DE
PDF – 3,7 MB