TANDPASTA VOOR HONDEN


MONDHYGIËNE - ZO VERZORGT UW HET GEBIT VAN UW HOND
Zodra hondenbezitters hebben besloten om het gebit van hun viervoetige lievelingsdier te verzorgen, is de eerste vraag: Welke methode is het beste voor mijn hond? Want er zijn verschillende mogelijkheden voor mondhygiëne. In dienst van de gezondheid van honden moet de strijd tegen schadelijke bacteriën bovenaan de prioriteitenlijst staan.

 


DE HOND EN ZIJN TANDPASTA
Twee dingen die waarschijnlijk niet meteen vrienden zullen worden, omdat geen enkele hond houdt van een behandeling aan zijn bek. Om de oorlog aan tandsteen en dergelijke te kunnen verklaren, moeten hondenbezitters hun hond allereerst met veel geduld aan de procedure laten wennen. De acceptatie van de honden-tandpasta staat en valt met de smaak ervan. Dit is in principe niet anders dan bij kinderen. Die probeer je het tandenpoetsen ook zo vroeg mogelijk 'goed te laten smaken'. En ook bij honden kunt u het beste beginnen met het wennen aan gebitsverzorging als ze nog een puppy zijn. Smaken zoals kip of zalm behoren tot de favorieten.


WAAROM GEBITSVERZORGING BIJ UW HOND?
Hoewel dierenartsen regelmatige gebitsverzorging bij honden aanbevelen, nemen maar weinig huisdiereigenaren de gebitsproblemen van hun viervoeters echt serieus. Ook nu nog vinden veel hondenbezitters het poetsen van het gebit van hun huisdier overbodig. Gebitsproblemen bij honden komen echter veel vaker voor dan de meeste eigenaren denken. Studies tonen aan dat 80 procent van de honden van 3 jaar en ouder problemen heeft met hun gebit, maar dat veel huisdier-eigenaren zich niet bewust zijn van de gezondheid gerelateerde beperkingen die dat met zich meebrengt. Dit is een onderschat gevaar dat u, als eigenaar van een hond, gemakkelijk kunt voorkomen. Plak van voedselresten, de zogenaamde plaque, kan worden verwijderd met een hondentandpasta en de juiste tandenborstel, zodat er geen tandsteen kan ontstaan. Tandsteen wordt immers beschouwd als een voedingsbodem voor schadelijke bacteriën, die een aanzienlijk gevaar voor de gezondheid kunnen vormen. Met een speciale hondentandpasta kunnen hondenbezitters bij regelmatig gebruik, bacteriën elimineren en het ontstaan van tandsteen voorkomen. Terwijl het verwijderen van tandsteen bij mensen geen groot probleem is, is voor honden een volledige narcose noodzakelijk. Honden waarvan de tanden regelmatig worden gepoetst, blijft een dergelijke ingreep op de lange termijn bespaard.


GEBITS-CHECK HONDEN VOOR THUIS
Om de gezondheidstoestand van uw hond te controleren, hoeft u niet speciaal naar de dierenarts te gaan. Om te controleren of het gebit van uw hond in orde is of dat er al gebitsproblemen zijn, kunt u letten op een aantal signalen.
- Stinkt uw hond uit zijn bek?
- Heeft uw hond rood en gezwollen tandvlees?
- Heeft uw hond last van bloedend tandvlees?
- Vermijdt uw hond te harde brokken?
- Kauwt uw hond alleen eenzijdig?
- Is uw hond gevoelig voor koudeprikkels?
- Kwijlt uw hond erg?
Elke vraag die met 'ja' is beantwoord, kan op gezondheidsproblemen in de bek van uw hond duiden. Praat in geval van twijfel eerst met uw dierenarts, voordat u begint met tandenpoetsen bij uw hond. Indien nodig, zal de dierenarts het gebit van uw hond saneren en hardnekkige tandsteen onder narcose verwijderen. Als het gebit van uw hond gesaneerd is, kan goede mondhygiëne nieuwe problemen voorkomen. Het gebruik van een goede tandpasta voor honden helpt daarbij. Maar welke tandpasta is nu het beste voor mijn hond?


HONDENTANDPASTA MOET LEKKER ZIJN
Het belangrijkste criterium als u tandpasta voor uw hond gaat kopen, is de smaak. Want als de tandpasta niet lekker is, zal uw hond zijn tanden er niet mee laten poetsen. De beslissingsbevoegdheid vóór of tegen een product moet daarom altijd bij de hond liggen. Hondenbezitters letten op de ingrediënten en de hond doet de smaaktest.


Bestelt u nu de emmi®-pet ultrasone tandpasta voor uw viervoeter en u profiteert van de werking tegen de vorming van tandsteen of tandvleesontstekingen, zodat de mondhygiëne van uw hond gegarandeerd verbetert en mondgeur wordt vermeden. Kijkt u ook bij onze ultrasone tandenborstels voor uw hond, zodat u alles heeft wat u nodig heeft voor een ultrasone gebitsreiniging. Hoe u bij de ultrasone gebitsbehandeling van uw dier het beste te werk kunt gaan, kunt u zien in één van onze praktische instructievideo's op onze pagina gebruiksaanwijzing. Bovendien kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie over ultrasone tandenreiniging voor honden en de werking ervan.