GEZONDE TANDEN - GEZOND DIER

Laat uw dier wennen aan tandreiniging en mondhygiëne met de originele ultrasoon tandenborstel van Emmi®-Pet

 

  1. Knijp ruim 1 cm van de ZA ultrasoon dierentandpasta op uw vinger. Laat uw dier aan de tandpasta snuffelen en likken.
  1. Schakel het apparaat in en laat het aan uw dier zien.
  2. Houd het handstuk met de bijgevoegde ultrasone opzetstuk aan de mond van uw dier en spreek het kalmerend toe.
  1. Til de lippen voorzichtig omhoog en plaats langzaam het borstel opzetstuk in de mond, om uw dier aan het schoonmaakproces te laten wennen.
  1. Begin nu met het reinigen van de tanden. De ultrasone tandpasta losjes met de borstel over de binnenkant en buitenkant van de tanden en op de kauwvlakken verdelen. Begin met de achterste kiezen en houd de borstel van het ultrasone opzetstuk zonder beweging en zonder druk aan de tanden. Bedek tussen de 1 en 3 tanden tegelijkertijd met het ultrasone opzetstuk. Houd de borstel ongeveer 10 seconden op een tand voordat u naar de volgende tand doorgaat. Beweeg het apparaat tijdens het schoonmaken niet, anders zal het niet werken. Door de Emmi®-Pet ultrasoon, in de ultrasone tandpasta ontstane microbelletjes zorgen voor een grondige tandreiniging zonder slijtage.
  1. Na beëindiging van de tandreiniging de borstel onder stromend water afspoelen. Het apparaat blijft daarbij ingeschakeld. Na het afspoelen kunt u het apparaat uitschakelen. De ultrasoon heeft een steriliserende werking, zodat de borstel na het afspoelen gedesinfecteerd is. Het apparaat kan na iedere reiniging weer op het laadstation worden gezet. Dit veroorzaakt geen schade aan de accu op.

BELANGRIJK:

Het apparaat werkt zonder trillingen en geruisloos, om het dier niet te laten schrikken of te verontrusten. Controleer of het groene lampje onder de schakelaar op het handstuk tijdens het gebruik permanent brandt, om te controleren of het apparaat correct functioneert. Zonder opgezet ultrasoon opzetstuk kan het apparaat niet ingeschakeld worden.

REGELMATIGE TOEPASSING:

Wij bevelen het regelmatige gebruik van de Emmi®-Pet voor tandreiniging en mondhygiëne aan, ongeveer twee- tot driemaal per week. De duur van de tandreiniging zou 3 tot 5 minuten bedragen. Bij kritieke ontstekingen of sterke tandsteenontwikkeling wordt een langere reinigingstijd en een controle door een dierenarts aanbevolen.

OROZYME TANDGEL, EEN AANVULLING OP DE DAGELIJKSE TANDVERZORGING:

Orozyme®-tandgel, een aanvulling en optimalisatie van de dagelijkse tandverzorging van uw hond in combinatie met de Emmi-Pet. Reinig zoals gewoonlijk, 2-3 keer per week de tanden van uw hond met de Emmi®-pet en de ZA ultrasoon dierentandpasta. Om gezonde tanden en gezond tandvlees te behouden, brengt u dagelijks de Orzyme®- tandgel direct in de bek van uw hond aan, bij voorkeur aan beide kanten tussen lip en tandvlees. Door de samenstelling van de Orozyme®-tandgel, hecht deze aan de tanden en het gehemelte en zorgt ze ervoor dat de werkzame bestanddelen de reeds aanwezige plaque verwijderen. Daarnaast voorkomt de tandgel dat er nieuwe plaque en tandsteen ontstaat zodat slechte adem en ontstekingen worden tegengegaan. Niet naspoelen. Extra borstelen is niet per se noodzakelijk. De tandgel bevat een mild polijstmiddel dat met behulp van het speeksel en de tong van de hond mechanisch wordt verwijderd. Meer informatie

OROZYME ALS AANVULLING OP DE EMMI PET 

Met de producten van Orozyme zorg je ervoor dat het gebit van je hond gezond en fris blijft. Voorkom tandplak en een slechte adem door het gebit van je hond te verzorgen. Orozyme heeft verschillende opties om dit te doen. Je kunt kiezen voor snacks, kauwsticks- of strips waarmee je hond op een speelse manier zijn gebit reinigt. Tot slot heeft Orozyme ook een enzymatische tandgel, een aanvulling en optimalisatie van de dagelijkse tandverzorging van uw hond. De Orozyme producten zijn optimaal voor een aanvullende tandverzorging in combinatie met de Emmi®-Pet! De Orozyme producten kunnen onderling worden gecombineerd met andere producten uit de Orozyme-serie, en in combinatie met of zonder het gebruik van de Emmi - Pet tandenborstel. Meer informatie