GEBRUIKERSERVARINGEN MET DE EMMI-PET


Gebruikerservaring Emmi Pet Facebook 2021

 


Emmi-Pet - INTERVIEW

Interview met Dr. Isabella Kühn, dierenarts/dierentandheelkundige, Neufahrn - Duitsland.

Gegevens Dr. Isabella Kühn:

Dr. Isabella Kühn is een PhD-dierenarts en een pionier in de diertandheelkunde met meer dan 30 jaar professionele ervaring op dit specialistische gebied. In 1985 was ze een van de dierenartsen in Duitsland die zich uitsluitend toewijdde op de gezondheid van honden en katten. In haar specialisatie is ze zowel nationaal ("Additional Dentistry") als internationaal ("Fellow of the Academy of Dentistry (USA)" en "Diplomate of the European Veterinary Dental College (EVDC)) bekroond en is ze een veelgevraagd spreker thuis en in het buitenland op dit gebied.

Dr. Kühn ...

 1. Voor welke honden is de ultrasone tandenborstel van emmi®-pet geschikt?
  De ultrasone tandenborstel is geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen. Er zijn hier geen beperkingen.
 2. Vanaf welke hondenleeftijd kan ik emmi®-pet gebruiken?
  Er is niets mis met het gebruik van emmi®-pet onmiddellijk na wisselen van de tanden. Het levert eerder een voordeel op: de hond is op jonge leeftijd gewend aan de toepassing en de opbouw van tandsteen wordt vertraagd, in sommige gevallen wordt het zelfs voorkomen.
 3. Tast emmi®-pet de tandstructuur van mijn hond aan?
  De aangebrachte zachte ultrasound reinigt de tanden van de hond heel voorzichtig en tast de tandstructuur van de hond niet aan.
 4. Waarom wordt het gebruik van emmi®-pet naast professionele gebitsreiniging bij de dierenarts aanbevolen?
  En hoe vaak moet het emmi®-pet worden gebruikt (dagelijks, wekelijks, maandelijks)?

  Het apparaat ondersteunt de dagelijkse gebitsverzorging van het gebit bij honden doordat het ervoor zorgt dat de gevormde tandplak regelmatig en voorzichtig wordt verwijderd. De gebruiksfrequentie moet in overleg met de behandelende dierenarts worden overeengekomen en hangt af van de aanleg voor plaquevorming van de hond.
  Over het algemeen raad ik hondenbezitters aan om de emmi®-pet 1-2 keer per week te gebruiken voor het hele gebit. Sommige hondenbezitters nemen slechts enkele delen van het gebit per keer in en gebruiken daarom vaker de ultrasone tandenborstel. Afhankelijk van de aanleg moeten de tanden van kleine honden mogelijk dagelijks worden schoongemaakt. De focus moet dan liggen op probleemgebieden zoals snijtanden, hoektanden of kiezen.
  Let er op dat, ondanks het emmi®-pet gebruik, de hondeneigenaar niet alle delen van het gebit van de hond even goed kan bereiken. Zo werkt het ook bij ons mensen en wij gaan ondanks de dagelijkse tandreiniging ook regelmatig voor preventie naar de tandarts.
  Naar mijn mening vergroot het gebruik van de ultrasone tandenborstel het bewustzijn van het probleem van het gebit van honden bij hondenbezitters, en het wordt duidelijk dat vroege actie pijn en langdurige problemen kan voorkomen.
 5. Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan emmi®-pet?
  Honden reageren anders op het gebruik van de geruisloze en trillingsloze ultrasone tandenborstel. De gewoonte van directe conditionering met positieve versterkers zoals lekkernijen vertoont meestal snelle successen. Op deze manier leren de hondenbezitters hun huisdier in kleine stappen en met veel lof om stil te blijven tijdens het gebruik van emmi®-pet.
 6. Moet emmi®-pet dagelijks als preventie worden gebruikt, of kan zelfs bestaande tandsteen worden verwijderd met de ultrasone tandenborstel?
  Ik raad het gebruik van de emmi®-pet aan als preventie om de vorming van tandplak te verminderen en om het gebit van de hond gezond te houden.
 7. Welke ziekten kunnen worden voorkomen door regelmatig gebruik van de ultrasone tandenborstel?
  In principe worden alle ziekten van het parodontium (gingivitis, parodontitis) veroorzaakt door bacteriën in de plaque. Door het regelmatig verwijderen van de tandplak, bijvoorbeeld met de ultrasone tandenborstel, wordt de kans dat de hond lijdt aan gingivitis aanzienlijk verminderd. Er zijn echter ook dieren die vanwege hun genetische aanleg toch zeer snel tandsteen ophopen en parodontitis ontwikkelen. Hier adviseer ik altijd het consult met de behandelende dierenarts.
 8. Welke ervaring heb je tot nu toe gehad met emmi®-pet?
  In mijn ervaring is de ultrasone tandenborstel zeer geschikt voor preventie. In mijn praktijk heb ik een paar hondenbezitters die goed omgaan met de toepassing op de tanden van hun hond en zo de vorming van tandsteen aanzienlijk verminderen. Ik kom echter vaak hondenbezitters tegen die problemen hebben met het gebruik van de ultrasone tandenborstel. Deze zijn echter te wijten aan het feit dat de honden terughoudend zijn om de borstel te gebruiken. Het apparaat kan dus niet echt goed worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om tijd en rust in te stellen voor de gewenningsfase en de hond te prijzen bij elke succesvolle poging om de ultrasone tandenborstel te gebruiken, en te prijzen, bijvoorbeeld om te belonen met een snoepje.

  Ik heb al telefoontjes ontvangen van hondenbezitters die emmi®-pet hebben gekocht om het tandsteen thuis te verwijderen, en de applicatie werkte niet meteen zoals gehoopt. Vaak komt dit doordat het dier waarschijnlijk al een pijnlijke parodontitis heeft ontwikkeld en de aanraking van het tandvlees tot pijn heeft geleid.

  Mijn advies aan alle hondenbezitters: laat eerst de tanden van uw hond herstellen door uw dierenarts. Zo worden alle probleemgebieden vakkundig geëlimineerd, dan is uw hond pijnloos en staat het gebruik van emmi®-pet, na een gepaste periode, niets in de weg.

 


Emmi-Pet - INTERVIEW

Interview met Dr. Dagmar Brunner, dierenarts, Bechofen, Duitsland

Gegevens Dr. Dagmar Brunner:
Dr. Dagmar Brunner is doctor in de diergeneeskunde (LMU München) en werkt sinds 1985 in haar eigen praktijk. Na verdere opleiding en training zijn haar specialiteiten homeopathie, acupunctuur en alternatieve diergeneeskunde (holistische geneeskunde). In 1994 voltooide ze de opleiding tot dierenkinesioloog met een aanvullende sensitiviteitstraining.

Dr. Brunner ...

 1. Voor welke honden is de ultrasone tandenborstel van emmi®-pet geschikt?
  De ultrasone tandenborstel is geschikt voor elke hond. Of het nu klein of groot is, jong of oud.
 2. Vanaf welke hondenleeftijd kan ik emmi®-pet gebruiken?
  Ik raad het gebruik van de emmi®-pet aan na het wisselen van tanden bij zeer jonge honden. Omdat vooral in deze fase de honden af en toe pijn hebben en het tandvlees tijdens het wisselen ontstoken raakt. De ultrasone tandenborstel kan de pijn verlichten en daarmee het wisselen van de tanden vergemakkelijken. Bovendien is de hond al op jonge leeftijd gewend aan het gebruik van de borstel.
 3. Tast emmi®-pet de tandstructuur van mijn hond aan?
  De tandstructuur wordt in geen geval aangetast door de zachte ultrasound van de borstel. Het voorkomt eerder dat bacteriën zich in het tandvlees nestelen. Zo voorkomt de zachte ultrasone trillingen dat het tandvlees van de hond pijnlijk ontstoken raakt.
 4. Waarom wordt het gebruik van emmi®-pet naast professionele gebitsreiniging bij de dierenarts aanbevolen?
  En hoe vaak moet het emmi®-pet worden gebruikt (dagelijks, wekelijks, maandelijks)?

  Regelmatig gebruik van emmi®-pet voorkomt nieuwe aantasting van tandsteen. Zo worden pijnlijke tandvleesontstekingen verminderd en worden bestaande ontstekingen genezen met behulp van de ultrasone tandenborstel. Het tandvlees wordt sterker en blijft gezond.

  De frequentie waarmee emmi®-pet wordt gebruikt, is afhankelijk van de conditie van het tandvlees en de tanden van de hond. Bij dagelijks gebruik van de ultrasone tandenborstel kunnen alleen delen van het gebit worden gedaan, omdat vooral op de hoektanden zeer snel tandsteen ontstaat. Voor een wekelijkse behandeling raad ik aan om het volledige gebit te reinigen.
 5. Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan emmi®-pet?
  Het is heel eenvoudig, want emmi®-pet is volledig stil en trilt niet. Met een beetje oefening en een paar traktaties werkt het toepassen van positieve conditionering op de meeste honden snel en goed.

  De borstel wordt zes seconden op een tand geplaatst voordat de positie wordt gewijzigd. Een traktatie en een paar lovende woorden tussendoor en de hond went snel aan het gebruik van de ultrasone tandenborstel. Veel van mijn vierpotige patiënten hebben snel begrepen dat de behandeling nuttig is en hun pijn verlicht.
 6. Moet emmi®-pet dagelijks als preventie worden gebruikt, of kan zelfs bestaande tandsteen worden verwijderd met de ultrasone tandenborstel?
  De ultrasone tandenborstel is dagelijks te gebruiken maar dat hoeft niet. Omdat het uiteindelijk afhangt van de conditionering van de tanden van uw hond. In de regel zijn kleinere rassen veel vatbaarder voor tandsteenvorming dan grotere soorten.

  Met emmi®-pet kan zelfs bestaand tandsteen gemakkelijk verwijderd worden. Natuurlijk, hoe lager de aantasting van het tandsteen, hoe gemakkelijker en sneller het tandsteen kan worden verwijderd. Daarom pleit ik voor het gebruik van de ultrasone tandenborstel die het tandvlees versterkt en zo zorgt voor een gezond gebit.
 7. Welke ziekten kunnen worden voorkomen door regelmatig gebruik van de ultrasone tandenborstel?
  Bij regelmatig gebruik kan gigivitis worden voorkomen, evenals tandsteenvorming. De ultrasone tandenborstel versterkt het tandvlees en zorgt zo voor gezonde tanden.
 8. Welke ervaring heb je tot nu toe gehad met emmi®-pet?
  Ik heb alleen de beste ervaring met de ultrasone tandenborstel en heb het keer op keer aanbevolen aan een groot aantal van mijn klanten. In mijn praktijk gebruik ik emmi®-pet regelmatig, ook al moet ik honden onder narcose brengen vanwege ernstige gingivitis, de ultrasone tandenborstel is vaak de voorkeursmethode. In tegenstelling tot conventionele instrumenten kan het tandsteen gemakkelijk en snel worden verwijderd met emmi®-pet, verwijdert de ultrasound de bacteriën, die alleen leiden tot pijnontsteking en wordt het ontstoken tandvlees snel hersteld door de zachte ultrasound.

  Voor mij is er geen zachtere en effectievere methode dan de ultrasone tandenborstel. Dat is waarom ik graag emmi®-hondenbezitters een handje help om hun vierpotige partners onnodige anesthesie te besparen. Ik heb ook mijn ultrasone tandenborstel voor mensen en ik ben heel blij. En wat mij een goed gevoel geeft, kan alleen het beste zijn voor mijn trouwe viervoeters.

GEBRUIKERSERVARINGEN MET DE EMMI-PET

RENATE POMP: "Wij (Bettina Ficner, Sandra Piazza-Wagener, Renate Pomp) gebruiken ultrasone golven met korte tussenpozen. Na een korte pauze duwde de hondenbezitter, die geen ervaring had met de emmi®-pet, volgens onze instructie het tandsteen met een klein beetje druk met haar vingernagel omlaag.
Wij, Bettina Ficner, jarenlang lid van de Terriër Club, Sandra Piazza-Wagener en ik, waren 9 juli 2017 bij de speciale tentoonstelling van de Terriër Club e.V in Bensheim.
Na de eigenlijke tentoonstelling hebben we een afzonderlijke demonstratie gegeven voor de leden van de club, omdat zij de hele dag bezig waren geweest met het faciliteren van de exposanten. Toen is dit resultaat tot stand gekomen.
Met deze actie hebben we een grote order van de Terriër Club binnengehaald. De website van Bettina zal in de toekomst op hun startpagina verschijnen. We zijn al uitgenodigd voor toekomstige evenementen." - Renate Pomp, juli 2017

INGE DORBACH: "Cala accepteert het gebruik van de emmi®-pet. Het gebruik is heel eenvoudig. Het is zacht en goed voor onze hond. Ze moest altijd één keer per jaar naar de dierenarts, die onder narcose een professionele reiniging uitvoerde. Nu heb ik eindelijke een realistisch en veel zachtaardiger alternatief - dankzij emmi®-pet."- Inge Dorbach WienDIETMAR RENNER: "We gebruiken de emmi®-pet nu bijna een maand. Onze Pluto is inmiddels goed gewend geraakt aan het tandenpoetsen. Het resultaat is gewoon sensationeel. Ik heb er geen spijt van dat ik de aanbeveling van een vriend in daden heb omgezet! De tandsteen van onze hond is na een paar behandelingen volledig verdwenen en het tandvlees is ook weer hersteld. Mijn complimenten aan de "makers"! Gewoon geweldig..."- Dieter Renner, Linz


Fachstelle Tiergerechte FTT Austria Studie Emmi Pet
PDF – 2,0 MB

Emmi-Pet is premium partner van de Duitse Hondenbond (VDH)

www.vdh.deKLANTEN REVIEWS


Ik zou het niet meer willen missen. Mijn dochter heeft mij en mijn mops de emmi®-pet cadeau gedaan voor mijn verjaardag.
Ik kende het product tot nu toe nog niet en zou het sinds het eerste gebruik niet meer willen missen. De tanden van mijn mops zijn gezonder dan ooit. De dierenarts was ook heel enthousiast over het resultaat. Zodoende kan ik de emmi®-pet alleen maar aanbevelen.
11-06-2018  Jürgen Wolf


Ik had het niet verwacht!
Ik heb erg getwijfeld bij de aankoop van de emmi®-pet en zie daar, Babo, mijn Rottweiler, 3 jaar oud, is verlost van zijn continu ontstoken tandvlees en zijn tandsteen.
Ik bedank de fabrikant van de emmi®-pet voor dit geweldige product!
06-06-2018  Isabella Schroll


Helemaal geweldig!
Ik had nooit gedacht dat het zou werken, maar de tandsteen van mijn labrador is weg. We hebben daar lang tegen gevochten - extra ander voer gekocht enz. Helaas heeft niets geholpen, totdat ik de emmi®-pet ontdekte. We gebruiken het apparaat nu 5 maanden en zijn heel erg tevreden. Voor alle hondenbezitters - dit is echt een GOEDE INVESTERING voor uw hond! Ik zou deze aankoop keer op keer weer doen.
25-05-2018  Anna Christina Stein


Topproduct!
Ik heb de emmi®-pet ongeveer 4 maanden geleden gekocht voor mijn Spitz Jimmy. Eerst dacht ik dat de emmi®-pet niet werkte, omdat hij geen geluid maakt. (Vergissing: hij is naar verluidt speciaal zo gemaakt, zodat de honden niet bang zijn voor het geluid.)
Nadat dat is opgehelderd, duurde het ongeveer 3 weken voordat mijn Jimmy het apparaat als een vriend zag en zie, de tandsteen is zo goed als verdwenen.
4 van de 5 sterren, omdat men het systeem beter had kunnen uitleggen, verder een topproduct.
14-05-2018 Thomas Schmitt


Ik ben enthousiast!
Al na het eerste gebruik was er veel minder tandsteen! De borstel is elke cent waard. Ik kan het echt iedereen aanbevelen. Bedankt voor dit geweldige product!
08-05-2018 Katrin Puffe


Echt een aanrader!
Ik heb de tandenborstel ongeveer een jaar geleden gekocht. In het begin hebben we haar tanden iedere dag gereinigd. Mijn Sally had daar geen problemen mee. Ik mag alles bij haar doen. Daarna konden we de tandsteen er goed afschrapen. Vanaf toen heeft ze geen tandsteen meer gehad. Nu reinigen we slechts 1-2 keer per week, indien dat nodig is. Laat je niet afschrikken door de prijs. Het is het echt waard.
26-04-2018  Jessica Egger


Werkt fantastisch!
Mijn hond heeft twee kankeroperaties achter de rug. Elke keer werd ook tandsteen verwijderd. Al vier maanden na de operatie had ze weer extreem veel tandsteen. Ik heb toen de emmi®-pet ultrasone tandenborstel gekocht, al het andere hielp niet. Ik kon direct het resultaat bij mijn hond zien en we hebben ook foto's gemaakt van voor en na de behandeling. Omdat ze erg betekenisvol zijn, hebben we ze ook gebruikt voor de video. De tanden van mijn hond worden na slechts 2 weken weer gelig, als ik ze niet behandel. Na een paar seconden zijn de voortanden dan weer wit, de tanden die verder naar achteren zitten, moet ik wat vaker behandelen. Ik ben blij dat ik haar mogelijk een nieuwe narcose kan besparen.
19-03-2018  P. Pochmann


Het is het echt waard!
Ik was sceptisch toen mijn vrouw de emmi®-pet had gekocht, hij is niet goedkoop. Nu hebben we de tanden van onze hond er twee weken lang iedere dag mee behandeld. De eerste week alleen de voortanden, zodat hij er aan gewend kon raken. De tandsteen wordt echt minder. Mijn vrouw krabt na de behandeling met de tandenkrabber en het is echt mooi om te zien hoe de tandsteen vermindert. Bovendien is de mondgeur volledig verdwenen, hoewel er nog niet zoveel tandsteen is verdwenen. Dus we zetten de behandeling elke dag voort, ook al duurt het langer, het is nog steeds beter dan het bij de dierenarts onder narcose te laten verwijderen. Het is het echt waard.
02-03-2018 Jürgen Dow


Super!
Ik ben enthousiast.
Een geweldig resultaat bij onze lieveling. Ik kan deze tandenborstel alleen maar aanraden!
01-03-2018  Nina H.

Tandsteen bij mijn hond
Mijn 12-jarige Yorkshire Terrier had veel tandsteen. Sinds twee maanden gebruik ik de ultrasone tandenborstel en ben super tevreden. Je kunt de tandsteen zien oplossen. Super!!!
25-02-2018  Marlene van Heek

 

Made in Germany 

Emmi Ultrasonic (EMAG AG GROUP) with office in Germany, has specialized in the development, production and the world wide distribution of innovative ultrasonic devices and technologies. Emmi’s patented ultrasonic products distinguish themselves due to extremely minimized ultrasonic chips and technological innovations, which have been applied in cleansing, prophylaxis and therapy in the oral and dermatological area since 2008.