TANDENBORSTELS VOOR HONDEN

 

GEBITSVERZORGING - MAAR HOE?

Wij mensen poetsen vanzelfsprekend ‘s morgens en ‘s avonds onze tanden. Terwijl bij de meeste honden de bacteriën in hun bek en keel welig tieren en tandsteen aangroeit en floreert. Steeds meer hondenbezitters erkennen dat de tanden van hun viervoeter van groot belang zijn voor de gezondheid van hun huisdier. 


ONZE HOND IS GEEN WOLF MEER
De voorouders van onze honden hoefden hun tanden nog niet te poetsen. Door hun natuurlijke voeding kregen zij geen tandsteenproblemen. Zij verslonden hun prooi niet alleen spreekwoordelijk met huid en haar, maar daadwerkelijk tot aan het laatste bot. Harde voedselcomponenten zorgden ervoor dat er geen deeltjes in de tanden bleven vastzitten, die konden uitgroeien tot voer voor bacteriën.


WAAROM EIGENLIJK GEBITSVERZORGING BIJ UW HOND?
Veel hondenliefhebbers pleiten tegen het poetsen van tanden bij honden vanwege hun ervaringen uit het verleden. Wie al decennialang honden heeft, maar nog nooit aan gebitsverzorging heeft gedaan, ziet er vaak het nut niet van in om daar nu ineens mee te beginnen. Maar het is simpelweg een kwestie van gezondheid. Want net als bij mensen vormen bacteriën, die zich met miljoenen vestigen in tandsteen, een serieus gevaar voor de gezondheid. De ziekteverwekkers kunnen zich via de keel een weg banen door het hele lichaam en overal schade veroorzaken. Dit potentiële ziekterisico kan relatief eenvoudig worden voorkomen door goede mondhygiëne. Zo kunt u uw huisdier op de lange termijn pijnlijke ontstekingen, verlies van tanden of een narcose om tandsteen te verwijderen, besparen.


TANDENPOETSEN - MAAR HOE?
Als u de gebitsverzorging van uw hond serieus neemt, gebruikt u niet uw eigen versleten tandenborstel. Als u wilt voldoen aan de speciale behoeften van uw viervoeter, dan heeft u een speciale tandenborstel voor honden nodig. Bij een blik op het gebitsverzorging-schap in de dierenwinkel kunt u zich als hondeneigenaar snel overweldigd voelen. Welk middel is het juiste middel voor mijn huisdier? De modellen en poetsmethoden zijn zo verschillend dat u hierover geen allesomvattend oordeel kunt vellen. Als u echter goed kijkt, is het opvallend dat veel tandenborstels voor honden één ding gemeen hebben: ze zijn luid of pijnlijk voor uw huisdier.


1001 TANDENBORSTELS VOOR HONDEN MET HINDERNISSEN
Er zijn tal van aanbiedingen van tandenborstels voor honden op de markt, die een betere mondhygiëne en mondgezondheid beloven. Deze omvatten onder meer tandenborstels voor honden in gebogen vorm, vingerhoesjes, doeken, elektrische tandenborstels of chemische middelen. Het gebruik van deze middelen is echter vaak omslachtig, omdat de dieren ze als onaangenaam of luid ervaren en zich daarom tegen de gebitsverzorging verzetten. Deze weerstand kan vakkundig worden vermeden met een ultrasone tandenborstel voor honden, omdat die de tanden van uw dier zowel stil als zachtjes reinigen. Bij emmi®-pet bieden we u een unieke en gepatenteerde technologie die vele voordelen biedt voor u en uw huisdier.


DE MEEST ZACHTE EN EFFECTIEVE TANDENBORSTELS VOOR HONDEN MET ULTRASONE GOLVEN
De zachtste poetsmethode voor uw hond is de emmi®-pet ultrasone tandenborstel. Deze tandenborstel voor honden ziet er uit als een elektrische tandenborstel, maar is volledig geruisloos en wordt zelfs door gevoelige huisdieren getolereerd. De ultrasone technologie maakt mechanisch tandenpoetsen overbodig. U houdt de tandenborstel eenvoudig tegen de tanden van uw hond en het poetsen gebeurt door de ultrasone golven. De ultrasone golven dringen tot 12 millimeter diep door in het tandvlees en reinigen zo niet alleen de tanden, maar voorkomen ook gevaarlijke tandvleesontstekingen. Daarmee bereikt u een uiterst zachte algehele mondhygiëne, zodat nare geurtjes helemaal niet ontstaan.


VOORDELEN VAN DE EMMI-PET HONDENTANDENBORSTEL MET ULTRASONE GOLVEN
De emmi®-pet ultrasone tandenborstel heeft een innovatieve en efficiënte technologie die de gezondheid van het gebit van uw hond op zachte wijze en met een diepe werking verbetert - en dat zonder narcose. Profiteer van de gepatenteerde ultrasone technologie en dood bacteriën en ziekteverwekkers in de bek van uw dier op stille, drukloze en onbeweeglijke wijze. Zo voorkomt u tandvleesontstekingen, chronische ziektes in de mondholte of onaangename mondgeur, zodat uw viervoeter zich altijd goed voelt. De emmi®-pet ultrasone tandenborstel voor honden produceert tot 96 miljoen trillingen per minuut en zorgt zo voor maximale effectiviteit bij het reinigen van het gebit van uw hond. De effectieve tandenborstel voor honden wordt door talrijke hondenbezitters warm aanbevolen en onderscheidt zich duidelijk van mechanische tandenborstels voor honden.


HOE LAAT IK MIJN HOND WENNEN AAN HET TANDENPOETSEN MET DE ULTRASONE TANDENBORSTEL VAN EMMI®-PET?
In ieder geval: langzaam! U kunt beter eerst aan de buitenkant beginnen als u de bek van uw viervoeter zowel aan de binnen- als aan de buitenkant masseert. Uiteraard moet elke oefensessie beloond worden met een lekker traktatie, waardoor de procedure voor uw hond de moeite waard is. Daarna kunt u de emmi®-pet ultrasone tandenborstel geleidelijk langs het lichaam van uw huisdier bewegen en hem aaien, zodat hij zich niet bedreigd voelt. Voor de definitieve reiniging van de tanden dompelt u de ultrasone tandenborstel onder in water en gebruikt u onze emmi®-pet-tandpasta voor een geruisloze ultrasone gebitsreiniging. De emmi®-pet ultrasone tandenborstel voor honden is de minst stressvolle oplossing en vormt daarmee een echt alternatief voor conventionele en mechanische tandreinigingsmethoden - probeer het eens!
MADE IN GERMANY

Emmi Ultrasonic (EMAG AG GROUP) with office in Germany, has specialized in the development, production and the world wide distribution of innovative ultrasonic devices and technologies. Emmi’s patented ultrasonic products distinguish themselves due to extremely minimized ultrasonic chips and technological innovations, which have been applied in cleansing, prophylaxis and therapy in the oral and dermatological area since 2008.